I en fersk rapport har Ookla kåret Telenors mobilnett til det raskeste i Norge for 2017. Resultatet er basert på kundeopplevde målinger.

Ifølge målingene, som gjelder for året 2017, har Telenor gjennomsnittlige nedlastingshastigheter på 62,92 Mbps og gjennomsnittlig opplastingshastighet på 17,85 Mbps.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen vektlegger at vi nå ser resultatet av en langsiktig satsning med tunge investeringer.

– Telenors mobilnett kunne ikke ha fått en bedre attest, jeg er veldig glad for at vi oppnår så høye snitthastigheter. Telenor vil også framover gjøre det som skal til for å sikre at våre kunder har mobilopplevelser i øverste verdensklasse. Vi bygger fortsatt 4G, selv om vi nå har 99 prosents befolkningsdekning. Og vi har startet forberedelsene til 5G. Testen viser at vi lykkes med vår offensive og langsiktige satsning på dekning og kapasitet, sier Amundsen.

Ifølge målingene, som gjelder for året 2017, har Telenor gjennomsnittlige nedlastingshastigheter på 62,92 Mbps og gjennomsnittlig opplastingshastighet på 17,85 Mbps.

Unik dekningsstrategi

Amundsen vektlegger at Telenor har fulgt en unik strategi i byggingen av nettet, der ulike frekvenser supplerer hverandre.

– Resultatet er et stabilt og lynraskt mobilnett som sikrer at du kan snakke, strømme og surfe uten problemer. Majoriteten av 4G-nettet er oppgradert til 4G+. Det betyr at mobilnettet er bedre rustet for å ta unna mye trafikk, samtidig som det leverer høyere hastigheter, sier Amundsen.

Telenors kunder har en årlig mobil datavekst på nærmere 60 prosent, og utviklingen fortsetter.

Nå går 96 prosent av all datatrafikken i Telenors mobilnett over 4G, mens tilsvarende andel for taletrafikken er på 52 prosent.

Ookla måler hastigheten i mobilnett verden over. De registrerer kundeopplevde målinger gjort med appen Speedtest fra Ookla.

Deres kåring for 2017 ligger her: http://www.speedtest.net/awards/no/carrier/2017