Statsminister Erna Solberg (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre går i duell om hvordan de best kan lede teknologinasjonen Norge, og utfordres av Sigve Brekke og Berit Svendsen fra Telenor, samt gründerinvestor Trond Riiber Knudsen.

Telenor inviterer til frokostmøte der statsminister Erna Solberg og opposisjonsleder Jonas Gahr Støre vil snakke om hvordan teknologiutvikling påvirker deres politiske tenkning og hvordan de vil lede teknologinasjonen. Sammen med topplederne i den norske teknologi- og gründerindustrien vil de debattere seg gjennom tre av de største hindrene for visjonen om å gjøre Norge til en digital spydspiss:

  • Digitaliseringen av velferden: Hvordan hindre at offentlige velferdstjenester blir utkonkurrert av globale nettgiganter?
  • Kompetanse: Er vi rigget for å bygge og tiltrekke oss de beste digitale talentene i verden?
  • Kapital: Utvikling av en ny industri krever risikokapital. Hvordan kan Norge lykkes i å skape nye suksesshistorier som Telenor, når nordmenn heller investerer i eiendom fremfor teknologibedrifter?

Christine Korme fra Abelia vil være debattleder for den første delen av arrangementet kl. 8:00-9:30.

Vi kårer de beste digitale byene

Mellom 0945-1030 vil analyseselskapet Nexia legge frem en ny nordisk bredbåndsby-indeks som sammenlikner de største norske og danske byers digitaliseringsarbeid. Hvordan står det til med det digitale tjenestetilbudet i kommunene? Hva er de største bremseklossene i utbyggingen av fast og mobilt bredbånd?

Presentasjonen etterfølges av en diskusjon med statssekretær Reynir Jóhannesson fra Samferdselsdepartementet, ordfører Lisbeth Hammer Krog fra Bærum, Ida Maria Pinnerød fra Bodø og Ove Fredheim, leder for bedriftsmarked i Telenor Norge. Torgeir Waterhouse fra IKT Norge vil lede denne andre delen av arrangementet.

Hele arrangementet sendes direkte på: https://www.facebook.com/events/2002961526597401/

Det blir servert frokost, så av hensyn til bevertningen setter vi pris på om du vil registrere din deltakelse: https://events.provisoevent.no/telenor/events/Status-Teknologi-Norge-2017/register

Tid og stedSted: MESH, Tordenskiolds gate 3, 0160 Oslo, 31. januar 2017.

0800-0930: Hvordan vil de lede teknologinasjonen Norge?

0945-1030: Hvordan bidrar byene til vår digitale utvikling?